Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

30. 9. 2012 13:54
Článku nerozumím, ale neodpustím si příspěvek :

Když vynesu nahoru na horu kýbl s vodou, tak tím že se pohybuji proti směru gravitace, kýbl nabiji potencionální energií - stejně jako když jedete z vršku, nebo voda ve vodních elektrárnách.

Albert Einstein tím svým vzorečkem sjednotil hmotu a energii. Ta energie hmoty je daleko větší, ano je přímo úměrná hmotě ale současně přímo úměrná kvadrátu rychlosti světla - to je neuvěřitelně velké číslo, ale stejně těžko lze tu energii získat, protože k tomu je nutno atomy sloučit  tím že překonáme dvě zbývající přírodní síly , slabé a silné interakce.

O získání energie ze slučování atomů vědci usilují již asi 50 let, ale bez úspěchu.

Vznik odpadní energie a přeměna energie na hmotu vede k růstu entropie, jejíž výsledkem bude mrazivá smrt Vesmíru

0 0
možnosti
MM

martinmoravek

2. 10. 2012 23:24
Re: Článku nerozumím, ale neodpustím si příspěvek :

joserpor:  Chápu, že nerozumíte. Žába si taky libuje, jak je ji v kotli teploučko, když ji vaří...

 Když naberete písek, tak se okolí trochu zboří, ale je vidět prohlubeň. Když naberete vodu, tak se hladina po chvíli zase vyrovná. Energie ~ např. Fotony jsou menší než molekuly vody, které jsou menší než zrnka písku.

 Co asi nastane, když si "naberete" kýbl energie???  Viz.: Tepelná čerpadla...

0 0
možnosti
K

Koulehranatá.

27. 9. 2012 19:12
karma

R^...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 520x
Dostal jsem od života druhou šanci. Od roku 1998, kdy jsem se "znovu narodil", se vše učím znovu a občas si všimnu i věcí, které ostatní nevnímají, jelikož je považují za "normální" součást svého okolí...
Chcete-li uvařit žábu "zaživa", pak ji musíte hodit do kotle se studenou vodou a zatopit pod ním. Vhodíte-li ji od vařící vody, pak se bude okamžitě snažit utéct.
Jako děti vidíme vše, ale než dospějeme, tak nám připadá normální sedět v kotli s vařící se vodou a libujeme si v teploučku...