Martin Morávek

Můžete mít cokoliv. Co ale pro to dokážete udělat?

15. 10. 2012 10:21:10
Když naberete na poušti písek, tak se okraje trochu zboří, ale nějakou chvíli je na tom místě vidět prohlubeň. Když naberete vodu, tak se hladina zavlní a po chvíli se zase vyrovná. Energie ~ např. Fotony jsou menší než molekuly vody, které jsou menší než zrnka písku. A ted schválně: Co asi nastane, když si "naberete" kýbl energie??? Nápověda - viz.: Tepelná čerpadla...

Když se vyjde z axiomu, že vše je tvořeno z energie a ideje, tak je pouze otázkou znalostí a ochoty tyto znalosti využívat, co všechno můžete mít k dispozici.

Nebudu se tady zamotávat do filozofických sporů tím, abych tvrdil, že můžete cokoliv vlastnit. Vlastnit totiž můžete jedině dojem. Třeba dojem, že něco máte. Už staří Egypťané si mysleli, že si něco mohou vzít do hrobu... Přesvědčit se o tom můžeme v muzeích. ;-)

Nedostatek čehokoliv je v konečném důsledku vždycky jenom nedostatkem informací. Informací, kde a jak to, co chci, můžu získat. Případně ještě nedostakem ochoty udělat vše pro to, abych to získal. To, co potřebuje totiž většinou každý získá, jinak to nepotřebuje, případně už potřebovat nebude.

Když někdo přijde na to, jak něco získat nebo vytvořit, tak to může s někým jiným, kdo umí něco jiného směnit. Ať už přímo nebo nepřímo přes peníze nebo jiný ekvivalent uznávaný všemi zúčastněnými stranami transakce. Peníze mají bohužel tu trapnou vlastnost, že mají jenom takovou hodnotu, v jakou kdo věří.

A tak celý bankovní systém stojí na důvěře, že peníze půjčené komukoliv dotyčný vrátí. Když je nevrátí, tak může mít problém, například přijít o majetek, kterým za půjčku ručí. Pokud jedna banka druhé dluží peníze, které není schopna vrátit a zarukou je jenom nějaký kus papíru nazývaný vznešeně třeba derivát, pak holt půjčující banka utře nos.

Vzhledem k tomu, že vytváří peníze přesunem položek v dokladech, tak to není důvod skákat do moře. Škoda. Možná by po tisíci právnících na dně moře, což je dobrý začátek, mohlo tisíc bankéřů na dně mořském být dobrým pokračováním.

Poněkud mne zaráží, že EU tak vášnivě tlačí peníze daňových poplatníků do soukromých bank, kde je nechává opět k dispozici stejným lidem, kteří již osvědčili své (ne)schopnosti. možná by to vypadalo jinak, kdyby nerozhodovali o cizích penězích, ale o svých. Ale to je asi jenom utopie.

Proč jinak by se obtěžovali s divadlem EU. Je to pouze novější variace na téma dejte nám peníze, my si s nima už nějak poradíme. Něco dáme na chléb pro plebs, něco na hry a o ten zbytek ať se nikdo nestrá. Bude využit k oblažení těch, kdo mají přístup...

Autor: Martin Morávek | karma: 6.63 | přečteno: 284 ×
Poslední články autora