Přeraz hnátu tomu, kdo lže!

Původně mě napadlo použít nadpis "Zastřel si svého lháře!", ale pak jsem usoudil, že navádění k nevratnému činu není dobrým skutkem, ikdyby konkrétní čin by mohl být za dobrý skutek považován.  Doufám, že dostane-li lhář příležitost se změnit, pak je, možná nepatrná, ale aspoň nějaká naděje, že se změní k lepšímu. Pravda změna některých osob v potravu pro červy by mohla být také považována za změnu k lepšímu, ale to už je poněkud morbidní humor...

 Pročítal jsem si blogy Petra Macha a Tomia Okamury, kde si diskutující stěžují na nekorektnost některých novinářů.

 Respekt je občas popisován jako chování, kdy nehodnotím názory ostatních, prostě proto, že si je neberu osobně. Důsledkem je, že si nepřisvojuji právo je měnit.

 Jako název časopisu je to v podstatě nesmysl, protože pak by se píšící musel zdržet komentáře, což by vyžadovalo čistě popisný styl BEZ JAKÝCHKOLIV KOMENTÁŘŮ. U některých pisálků něco těžko akceptovatelného.

 Snaha měnit názory čtenářů je jedním ze základních cílů hromadných sdělovacích prostředků, mezi něž časopisy patří. Oba výše zmínění pánové se snaží o změnu politické kultury, což by se při troše dobré vůle dalo říct i o p. Babišovi.

 Můj názor je celkem jednoduchý: Kdyby novinář, který prokazatelně a opakovaně lže, věděl, že když v tom bude pokračovat, tak může přijít k fyzickému úrazu, pak měl by motivaci přehodnotit své chování.

 Upozorňuji, že TOTO JE POUZE TÉMA K DISKUZI!!!

 Jakékoliv jiné využití textu je na zodpovědnost konkrétní osoby.

Autor: Martin Morávek | neděle 27.10.2013 8:00 | karma článku: 5,77 | přečteno: 265x